MINISTARKA PRIBILOVIĆ POSJETILA OPŠTINE HERCEG NOVI I TIVAT

13 okt 2017

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, sa saradnicima, boravila je danas u radnoj posjeti opštinama Herceg Novi i Tivat. Teme razgovora bile su, između ostalog, uloga jedinica lokalnih samouprava u procesu reforme javne uprave, novi Zakon o lokalnoj samoupravi, finansijska stabilnost opština, potencijalna saradnja pri realizaciji projekata iz oblasti E-uprave i ključni projekti opština.

Sagovornici ministarke Pribilović su pohvalili predložena rješenja u nacrtu Zakona o lokalnoj samoupravi, ističući da ova zakonska rješenja doprinose unapređenju i poboljšanju funkcionisanja lokalne samouprave.

Ministarka je istakla da vjeruje da će predložena zakonska rješenja iz nacrta Zakona o lokalnoj samoupravi olakšati funkcionisanje opština, te normativno urediti službenički sistem na lokalnom nivou, sa posebnim fokusom na usluge. Na sastanku sa predsjednicom opštine Tivat, Snežanom Matijević razgovarano je o aktuelnim projektima i naporima opštine na obezbjeđivanju stabilnih javnih finansija, kao i o jačanju saradnje sa Ministarstvom. Ministarka je izrazila zadovoljstvo povodom predstavljenih rezultata ove opštine na planu realizacije razvojnih projekata. Na sastancima je bilo riječi i o drugim temama iz oblasti reforme javne uprave, posebno je potencirano jačanje saradnje u oblasti E-uprave u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana. Posjeta opštinama realizuje se u okviru redovne komunikacije koju Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

Ministarstvo javne uprave2

post slika