OKTOBAR – MJESEC BORBE PROTIV KARCINOMA DOJKE

12 okt 2017

U cilju prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja i ove godine organizuje akciju kojom će obilježiti “rozi” oktobar, mjesec borbe protiv te bolesti koja se može pobijediti ukoliko se otkrije na vrijeme.Sekretarijat je uvidio da ova akcija ima odjeka kod žena, da se pokazala pozitivnom pa je zato i nastavljena, jer smo svjedoci da svake godine u Crnoj Gori bude veliki broj registrovanih oboljenja a da umre oko 80 žena.

Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja u saradnji sa Domom zdravlja Tivat organizuje pregled za sve zainteresovane žene zaposlene u lokalnoj upravi. Predviđen je mali, simbolični poklon da bi ih podstakli da i dalje budu tako hrabre i na vrijeme misle o sebi i svom zdravlju.Akcija bi trebalo da krene od ponedeljka. Pregledi će biti na dnevnom nivou prema planu koji će napraviti Dom zdravlja.
U dogovoru sa doktorom, prvo će ići ultrazvučni pregled pa onda, ako bude bilo potrebe slijedi mamograf. Ovo je akcija koju sprovodimo kao redovnu aktivnost iz Lokalnog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u opštini Tivat sa kojom ćemo nastaviti u novembru kampanjom “16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama”.

post slika