POTPISAN UGOVOR SA „JEDINSTVOM“ – NASTAVAK RADOVA NA KANALIZACIONOM I SISTEMU VODOSNABDIJEVANJA U TIVTU

16 okt 2017

Direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Tivat Alen Krivokapić potpisao je danas (ponedjeljak,16. oktobar) u Kotoru, ugovor sa preduzećem „Jedinstvo“, vrijedan 1.912.970 eura, a za koji je sredstva obezbjedila Opština Tivat kroz kreditnu liniju KfW banke. Radovi po osnovu ovog vrijednog ugovora obuhvataju: Izgradnju vodovodnog tranzitnog cjevovoda od obale Đuraševića do rezervoara „Radovići“ i izgradnju sekondarne kanalizacione mreže za priključenje naselja Krašići na postojeći kanalizacioni sistem. Ovim je Opština Tivat ušla u vrijednu investiciju poboljšavanja snabdijevanja vodom poluostrva Luštica ali i priključenja Krašića na postojeći kanalizacioni sistem. Početak radova u opštini Tivat očekuje se do kraja tekuće godine.

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević istakla je ovom prilikom: „Poboljšavajući vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, podižemo kvalitet života u ovom dijelu Tivta. Ovim će biti obezbjeđene dodatne količine vode za Lušticu, kao i za naselje koje na ovom poluostrvu gradi „Luštica Divelopment“.

Konsultant za implementaciju ovog ugovora je konsultantska kuća „Fichter“ iz Njemačke. Ugovor će se implementirati po procedurama FIDIC-a i KfW banke, čiju će realizaciju koordinisati Vodacom, kao i agencija za implementaciju projekta „Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Crnogorskom primorju“.

Takođe istom prilikom, predstavnici preduzeća „Vodovod i Kanalizacija“ Kotor potpisali su 734.704 eura vrijedan Ugovor sa kompanijom „Jedinstvo“, a ugovor sa Kotorom obuhvata radove na sistemu za vodosnabdijevanje.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednici opština Tivat i Kotor, Snežana Matijević i Vladimir Jokić, direktor direktorata za upravljanje otpadom i komunalni razvoj u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Dragan Asanović, v.d. direktorka Vodacoma Nada Krivokapić, kao i predstavnici kompanije „Jedinstvo“.

Opština Tivat uložila je do sada u kanalizacionu infrastrukturu preko 30 miliona eura. Uložena sredstva po glavi stanovnika iznose 2.170 eura, čime se Opština Tivat ističe u odnosu na sve druge crnogorske opštine.

Potpisivanje Ugovora sa Jedinstvom 3

Potpisivanje Ugovora sa Jedinstvom 2

post slika