Na snazi stroge kontrole poštovanja epidemioloških mjera

26 feb 2021

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat i tržišna inspekcija Uprave za inspekcijske poslove sprovode koordiniranu akciju kontrole poštovanja važećih propisa i mjera u trgovinskim objektima u Tivtu.

Tržišna inspekcija je u srijedu 24. februara izvršila inspekcijski nadzor maloprodajnog trgovinskog objekta “Voli” u Tivtu i utvrdila nepravilnost – nenošenje zaštitne opreme u skladu sa propisanim mjerama. Inspekcija je izrekla mandatnu kaznu izdavanjem prekršajnih naloga u iznosu od 2000€ za pravno lice i 500€ za odgovorno lice u pravnom licu.

Za dane vikenda najavljene su stroge kontrole poštovanja mjera na javnim mjestima sa posebnim akcentom na šetališta, plaže, izletničke lokacije, kako bi se spriječila veća okupljanja građana. Mješovite patrole činiće Komunalna policija i inspekcija, pripadnici Službe zaštite i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Tivta kao i službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

Opština Tivat poziva građane na odgovorno ponašanje u skladu sa mjerama, kako bi se epidemiološka situaciju u Tivtu pooboljšala.

post slika