OBAVJEŠTENJE O ODRŽAVANJU PRVOG INFO DANA O ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU

27 mar 2019

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu Opštine Tivat organizuje Prvi Info dan o ženskom preduzetništvu u utorak, 02.04.2019 godine, u 11 časova.

U toku aprila planirano je raspisivanje Konskursa za raspodjelu sredstava u iznosu od 10.000,00 eura za sve zainteresovane preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa sa teritorije Opštine Tivat, koje žele da pokrenu ili razvijaju sopstveni biznis i dobiju nepovratnu finansijsku podršku. Opština Tivat je jedna od par opština u Crnoj Gori koje su opredijelile sredstva za realizaciju ovog projekta. Na info danu će biti predstavljena Odluka o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku ženskom preduzetništvu koju je Skupština opštine Tivat usvojila na sjednici 28.02.2019 godini, kao i principi saradnje sa Opštinom i Kancelarijom Ujedinjenih nacija za održivi razvoj – koja je obezbijedila konsultantsku podršku za sve zainteresovane podnosioce biznis ideja.

Uvođenje posebne budžetske linije za podršku ženskom preduzetništvu na lokalnom nivou rezultat je djelovanja Opštine Tivat na incijativu Ženske političke mreže koja okuplja predstavnice 16 pozicionih i opozicionih partija u Crnoj Gori i ima za cilj kreiranje politika koje će doprinijeti stvaranju povoljnijeg društvenog ambijenta i adekvatnih politika i mjera za ekonomsko osnaživanje žena i njihove afirmacije u preduzetničkom smislu.

Info dan će se održati u u Opštini Tivat, sala Glavnog administratora, II sprat, prostorija 15C sa početkom u 11 časova, a ovim putem se pozivaju sve zainteresovane preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa sa teritorije Opštine Tivat da uzmu učešće u što većem broju.

post slika