SUTRA POČINJE SANACIJA TROTOARA, U PONEDELJAK ASFALTIRANJE

28 mar 2019

Sanacija trotoarskih površina u ulicama 21.novembra, Palih boraca i Sremsko – Karlovačkoj počinje u četvrtak, 28. marta, a u toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati po ustaljenom (postojećem) režimu.

Izvođač radova, Asfalt beton gradnja iz Podgorice, je obavezan da obezbijedi gradilište, da postavi propisane saobraćajne znake, da održava red i čistoću.

Radovi obuhvataju: zasijecanje, razbijanje i uklanjanje postojećih betonskih trotoara, razbijanje i uklanjanje postojećih oštećenih ivičnjaka, iskop zemljanog materijala, tamponiranje, ugradnja behaton ploča i ivičnjaka.

Asfaltiranje lokalnih saobraćajnica, za šta je Opština Tivat obezbijedila 504.000 € počeće u ponedjeljak, 1. aprila u 7 časova u ulicama Ribarski put i Pakovo. Radovi na ovim lokacijama će trajati do petka, 5. aprila, zbog čega će saobraćaj biti obustavljen svakodnevno u terminu od 7 do 17 časova.

Radovi izvodi Bemax obuhvataju: zasijecanje i struganje asfalta, nivelaciju postojećih šahti, pripremu podloge, ugradnja nosećeg i habajućeg sloja.

Apelujemo na građane koji predmetne saobraćajnice svakodnevno koriste da se pridržavaju privremene obustave saobraćaja, kako bi izvođač završio radove u ostavljenom roku.

Opština Tivat opredijelila je 600 hiljada eura za asfaltiranje saobraćajnica i sanaciju trotoara i šetališnih staza na 33 lokacije. Nakon završetka turističke sezone uslijediće druga faza asfaltiranja.