Obilježavanje međunarodnog dana borbe protiv droge

24 jun 2011

 

Povodom obilježavanja  MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV DROGE

 Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije i pitanja mladih  23.juna prezentovala je rezultate  istraživanja „Upotreba psihoaktivnih supstanci među mladima i roditeljima i njihova informisanost o štetnosti njihovog uticaja“.


Rezultate istraživanja prezentovala je koordinatorka Kancelarije za prevenciju soc.Darka Ognjanović. Odziv prisutnih je upravo pokazao da preventivni program Kancelarije za prevenciju obuhvata i multidisciplinrna područja kao što su vaspitno obrazovni sistem, zdravstvene i socijalne institucije, nevladine organizacije i medije jer su prezentaciji prisustvovali predstavnici Osnovnih škola i Srednje škole iz Tivta, spoljni saradnici Kancelarije, predstavnici Doma zdravlja, JU „Bambi“, Uprave policije-ispostava Tivat,Nevladinog sektora i medija.

Cilj  istraživanja je bio ispitivanje  percepcije učenika i roditelja kada je upotreba i štetnost psihoaktivnih supstanci  u pitanju i o problemima djece i mladih, rizičnim oblicima ponašanja, njihov intenzitet i njihovo korištenje ka široj socijalnoj podršci u cilju primarne prevencije rizičnih ponašanja. Ispitivanje je sprovedeno   na uzorku od 290 učenika od 13- 18 god. i 250 roditelja .  

post slika