Od ponedjeljka u Tivtu strožije epidemiološke mjere

07 nov 2020

U Tivtu će od ponedjeljka 9. Novembra, početi primjena strožijih epidemioloških mjera, što je posljedica velikog povećanja broja građana Tivta pozitivnih na koronavirus, u proteklih 14 dana. Institut za javno zdravlje Crne Gore, shodno tome, objavio je danas nove stope kumulativnih incidencija, pa Tivat prelazi u drugu grupu, što znači pooštravanje epidemioloških mjera. Nove mjere podrzumijevaju:

  • – Ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 22:00 sata;
  • – Ograničavanje uslova rada ugostiteljskih objekata tako što je uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega (terase, bašte i sl.) budu najviše dvije osobe;
  • – Obaveza striktnog poštovanja razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada lica sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima.

Opština Tivat poziva sve građane da poštuju propisane mjere, da vode računa i tako zaštite i sebe i druge od daljeg širenja koronavirusa. “Lokalna uprava je u stalnom kontaktu sa epidemiološkom službom Doma zdravlja Tivat, situacija je kompleksna, i po podacima koje imamo, mogu reći da broj novoobljelih u Tivtu posljednjih dana bilježi veliki porast” – kazao je predsjednik opštine Željko Komnenović.

U toku je dezinfekcija unutrašnjeg prostora svih objekata predškolskih i školskih ustanova na teritoriji opštine i istu od 6. do 8. novembra sprovodi Komunalno preduzeće Tivat. U toku jučerašnjeg dana dezinfikovani su vrtići u centru grada i u Donjoj Lastvi, ali i objekat OŠ “Drago Milović” u Donjoj Lastvi. Danas u toku dana izvršiće se dezinfekcija objekta škole “Branko Brinić” u Radovićima, vrtića u Radovićima i objekta škole u Gradiošnici, dok je za sutra planirana dezinfekcija centralne osnovne škole, SMŠ “Mladost” i Muzičke škole.

Dezinfekciju ulaza i spoljnih površina svih objekata škola i vrtića izvršiće Služba zaštite i spašavanja u toku sutrašnjeg dana. Proteklih dana Služba je sprovela dezinfekciju javnih površina na kojima je velika cirkulacija ljudi. Informativni plakati sa preporukama ponašanja i važnim telefonskim brojevima, kada je u pitanju epidemija, polijepljeni su na svim važnijim mjestima u gradu. Sastanak opštinskog Tima za zaštitu i spašavanje zakazan je za utorak.

post slika