ODRŽAN RADNI SASTANAK NA TEMU SPORTSKI TURIZAM

02 feb 2015

Danas (02.02.2015.g.), u Opštini Tivat održan je radni sastanak na temu Sportski turizam, na inicijativu Ministarstva održivog razvoja i turizma a vezano za izradu Nacionalne strategije razvoja sportskog turizma. Ispred konsultantske firme PRATTO Counsulting  sastanku su prisustvovali  Kirsi Hyvaerinen i Vlajko Pejović a ostali učesnici sastanka iz naše opštine bili su: Dubravka Nikčević (Savjetnica za turizam u Sekretarijatu za finansije  i ekonomski razvoj) koja je koordinirala organizaciju sastanka; Petar Vujović,Savjetnik Predsjednika Opštine za medjunarodne odnose i ekonomski razvoj; Zoran Petranović(Menadžer Opštine); Boris Pean(Savjetnik za društvene djelatnosti u Sekretarijatu  za upravu i društvene djelatnosti); Dragan Popadić(Predsjednik Savjeta za sport); Vasilije Zejak(Direktor Sportske dvorane); Omar Farid(Direktor projekta Lustica bay); Miloš Jeknić(Marketing   asistent Lustica bay); Kristina Škanata(PR  asistent Porto Montenegro ) i Anita Deković (events menadžer); Dejana Stjepčević i Damir Pjetrović iz Turističke organizacije Tivat te Bojan Zlatičanin iz turističke agencije „Montenegro+“. Nakon uvodne riječi Savjetnice za turizam ,konsultantski tim upoznao je prisutne sa ciljevima projekta .

Uslijedila je  vrlo sadržajna diskusija svih učesnika sastanka  i prezentacija trenutne situacije u vezi sa ukupnom sportskom infrastrukturom u Tivtu kao i mogućim rješenjima(kratkoročnim i dugoročnim) za budući period,te iznijete sugestije na tom planu.

Konsultantski tim će u cilju izrade Nacionalne trategije sportskog turizma obići 11 opština i do 12. marta dostaviti Ministarstvu sporta  radnu verziju dokumenta.

Konsultantski tim je nakon sastanka obišao dio sportskih objekata u Tivtu  sa planom da narednih dana obidje jedan broj objekata sportske infrastrukture koja ima značajan uticaj na razvoj ovog vida turizma u našoj opštini, te na taj način sagledaju realno stanje i moguće potencijale za budući period.

 

post slika