Održana 13. sjednica Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike

14 okt 2015

Etička komisja za lokalne službenike i namještenike već drugi put zaredom organizovala je  izbor za najljubaznijeg službenika/cu  u institucijama kojima je opština Tivat osnivač. Ove godine je odlučeno da proglašenje bude 13.novembra kada je Svjetski dan ljubaznosti i nagrađena je Petković Snežana koja je zaposlena u naplatnoj službi DOO Vodovod.
Glasanje se sprovodilo u šest institucija kojima je osnivač opština Tivat: DOO Komunalno, JU Centar za kulturu, Turistička organizacija, DOO Vodovod, Radio Tivat, Sportska dvorana Župa.
Etičkim kodeksom lokalnih službenika/ca i namještenika/ca utvrđena su pravila uzornog ponašanja lokalnih službenika/ca i namještenika/ca. I on se odnosi na zaposlene u lokalnoj samoupravi, javnim službama (preduzećima, ustanovama) i organizacijama čiji je osnivač opština Tivat.

Cilj Etičkog kodeksa je da utvrdi standarde u ponašanju kojih bi trebalo da se pridržavaju zaposleni, kao što su moralni integritet, pravičnost, odgovornost, profesionalnost, efikasnost, efektivnost, objektivnost, 
nepristrasnost, politička neutralnost, poštovanje različitih uvjerenja i vrijednost svih članova zajednice;
Povod za kampanju »Ljubaznost od mene potiče« upravo je u sadržan u članu 3 Etičkog kodeksa a koji se odnosi na obavezu zaposlenog i glasi, zaposleni je u obavezi da » postupa korektno, ljubazno i pristojno, a svoj stav zasniva na objektivnosti i nepristrasnosti«.

 Predsjednica mr Darka Ognjanović