ODRŽANA 8. SJEDNICA ETIČKE KOMISIJE ZA LOKALNE SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE U OPŠTINI TIVAT

30 okt 2013

Etička komisija za lokalne službenike i namještenike u Opštini Tivat, 29.10.2013. godine održala  osmu sjednicu.
Napravljen je presjek ostvarenosti radnih zadataka i konstatovano je slijedeće:

Na dopis Komisije svim organima kako bi dostavili podatke koji nedostaju, kao i podatke o eventualnim kadrovskim promjenama, ažurno su odgovorili svi organi i službe  u Opštini Tivat,
Članovi komisije su prisustvovali jednodnevnom  seminaru  edukacija javnih funkcionera na temu prevencije i sprječavanja sukoba interesa, koji je organizovala Komisija za sprječavanje sukoba interesa i Uprava za antikorupcijsku inicijativu u sklopu projekta „Podrška implementaciji antikorupcijske strategije i Akcionog plana“, koji se sprovodi u saradnji sa Federalnom kancelarijom za administraciju SR Njemačke.

Pored navedenog analizirano je stanje ispunjenosti ustanovljenih zadataka u prethodnom periodu. Izraženo je zadovoljstvo do sada učinjenim, kao i saradnjom organa (službi, preduzeća, ustanova i organizacija) na čije zaposlene se odnosi Etički kodeks lokalnih službenika/ca i namještenika/ca.
U toku je faza upoznavanja zaposlenih sa odredbama Etičkog kodeksa,na neposredan način tako da je već napravljen plan posjeta ustanovama kao i ostvarivanje komunikacije sa izabranom kontakt osobom.
Precizirane su i   aktivnosti oko medijskog predstavljanja rada Komisije i način  saradnje  kako sa službenicima i namještenicima tako i sa građanstvom.
                                      
 
 PREDSJEDNICA KOMISIJE
    Mr.Darka Ognjanović