Održivi turizam u zaštićenim područjima Crne Gore i Bosne i Hercegovine

19 dec 2014

U Multimedijalnoj sali Opštine Tivat, 18.decembra 2014. godine održana je radionica na temu “Održivi turizam u zaštićenim područjima Crne Gore i Bosne i Hercegovine”. Radionica je organizovana u sklopu projekta „ORNIBA - Zaštita ptičijih vrsta na Balkanu: Zajednička intervencija Crne Gore i Bosne i Hercegovine“, čiju implementaciju u Crnoj Gori vodi Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) u partnerstvu sa Opštinom Tivat i partnerskim organizacijama iz Bosne i Hercegovine –„Oxfam Italia“, „Naše Ptice“ i „Novi val“. Projekat se implementira u okviru IPA Prekograničnog programa Bosna i Hercegovina – Crna Gora, a finansira ga Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori.

Prisutne su pozdravili predstavnici partnera na projektu Biljana Krivokapić, Savjetnik za zaštitu životne sredine u Opštini Tivat, Marija Stanišić menadžer projekta (CZIP) i Sanja Radulović (Oxfam Italia), nakog čega su uslijedile prezentacije: Prirodni potencijali Opštine Tivat – Darko Saveljić (CZIP), Prirodna i kulturna baština Hutovog blata – Sanja Radulović (Oxfam Italia), Kulturna baština Tivta – Marija Nikolić (Kulturno –zavičano udruženje „Napredak”) i Turistička ponuda opštine Tivat – Tamara Petković (Turistička organizacija Tivat).
Radionica se fokusirala na prirodne i kulturne potencijale Tivatskih solila-opštine Tivat i Hutovog blata sa akcentom na posmatranje ptica kao najbrže rastuće grane ekoturizma i mogućnosti razvoja jedinstvene turističke ponude Jadranskog regiona, u cilju podizanja svijesti nevladinih organizacija, turističkih organizacija i agencija, kao i lokalnog stanovništva vezano za potencijale održivog turizma zaštićenih područja Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

post slika