Održivo upravljanje zaštićenim područjima u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini

11 apr 2014

U periodu od 08.04.-10.04.2014 u Multimedijalonoj sali Opštine Tivat održan je trening  „Održivo upravljanje zaštićenim područjima u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini” na kojem se govorilo o Planovima upravljanja zaštićenim područjima, njihovoj namjeni, sadržaju i sprovođenju, prikazani su načini na koje su neka zaštićena područja na teritoriji Evrope i Bosne uradila planove upravljanja i kako te planove implementirati na naše modele.  
U okviru treninga, u Centru za kulturu, u četvrtak 10. aprila, sa početkom u 9:30 časova, izvedena je i lutkarska predstava za djecu „Ptice bez granica”, urađena u sklopu aktivnosti ORNIBA projekta,  koja za cilj ima podizanje svijesti djece i omladine o važnosti očuvanja ptičjih vrsta.
Trening se organizovao u okviru projekta „ORNIBA - Zaštita ptičjih vrsta na Balkanu: Zajednička intervencija Bosne i Hercegovine i Crne Gore“, kojeg implementiraju Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) u partnerstvu sa Opštinom Tivat i partnerskim organizacijama iz Bosne i Hercegovine –„Oxfam Italia“, „Naše Ptice“ i „Novi val“. Projekat se implementira u okviru IPA Prekograničnog programa Bosna i Hercegovina – Crna Gora, a finansira ga Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori.

post slika