ODRŽAN SASTANAK POVODOM SUZBIJANJA DEVIJANTNOG PONAŠANJA U ŠKOLSKIM DVORIŠTIMA

12 okt 2018

Danas, (12. oktobar 2018. godine), u kabinetu predsjednika opstine prof. dr. Siniše Kusovca, održan je sastanak sa direktoricama tivatskih škola, prof. Jovankom Vujačić i prof. Ružicom Lazarević, predsjednicom Savjeta roditelja Anom Matijević, članicom školskog odbora Ivanom Soldat, načelnikom Odjeljenja bezbjednosti Tivat Draganom Kontić i sekretarkom Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja mr. Darkom Ognjanović.

Naime, zbog učestalih devijantnih ponašanja i incidenata, koji su u zadnje vrijeme kulminirali u okviru školskog dvorišta, parka i parkinga u blizini škola, predsjednik opštine Tivat dao je predlog da se u skladu sa trenutnom situacijom hitno preduzmu sljedeće mjere: da se pojača konstrukcija ograda oko obje škole, angažuje služba obezbjeđenja koja bi bila prisutna u popodnevnim i noćnim satima, zatim da dvorišta i parking kod škola budu pod video nadzorom, a načelnik policije da poveća broj policijskih patrola u ovom regionu, a posebno u noćnim satima.

U narednom periodu, u saradnji sa Odjeljenjem bezbijednosti i Savjetom roditelja će se pojačati preventivni rad Kancelarije za prevenciju, te ovom prilikom upućujemo zajednički apel roditeljima, nastavnom osoblju i svim građanima da obavezno prijave i pozovu policiju u slučaju evidentnog neprimjerenog ponašanja, kako učenika tako i građana, koji zloupotrebljavaju dvorište, parking ili neposredno okruženje škola.