ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA PROJEKTA ROMACTED

12 okt 2018

Na osnovu Memoranduma o razumjevanju između Savjeta Evrope, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i opštine Tivat potpisanog u Podgorici 17. jula 2018. godine, predsjednik opštine Tivat prof. dr Siniša Kusovac danas je primio delegaciju koja radi na implementaciji projekta ROMACTED. Sastanku su prisustvovali Angela Longo, šefica Programske kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici, Neđeljka Sindik, ispred ROMACTED projekta za Tivat, Samir Jaha ispred NVO „,Mladi Romi“, Džafer Brahimi, ispred NVO „Udruženje Egipćana“, mr Darka Ognjanović, sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja i Ivona Vukajlović, savjetnica za ljudska i manjinska pitanja u Sekretarijatu za mlade, sport i socijalna pitanja.

Na sastanku je dogovoreno formiranje Institucionalne radne grupe koja će biti sastavljena od predstavnika relevantnih institucija sa teritorije opštine Tivat, a koja će imati zadatak da sagleda probleme lokalne zajednice Roma i Egipćana i pronađe adekvatna rješenja za iste.

Predsjednik opštine Tivat izrazio iskazao je spremnost da izađe u susret svim inicijativama koje mu dostavi Institucionalna radna grupa i da će se u skladu sa svim strateškim dokumentima opštine Tivat i pravnim aktima na nacionalnom nivou, truditi da i ubuduće opština Tivat bude primjer dobre prakse inkluzije Roma i Egipćana.

post slika