ODRŽANA IZLOŽBA SKULPTURA OD RECIKLAŽNOG MATERIJALA

28 apr 2017

Danas je parkić na Trgu Dara Petkovića bio poprište unikatnog izložbenog prostora. Djeca iz tivatskih obarzovnih ustanova predstavila su svoja djela na izložbi skulptura izrađenih od reciklažnog materijala. Osim izložbe organizovana je i sadnja cvijeća u starim ofarbanim gumama. Ove aktivnosti sproveo je opštinski Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, u saradnji sa d.o.o „Komunalno“ – Tivat, OŠ „Drago Milović“ i OŠ „Branko Brinić“.

 

Na izložbi su predstavljena 34 rada, koje je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Dragan Laković, dipl.producent, Tanja Nikolić, dipl.grafičarka i Zoran Kruta, dipl.slikar. Takmičarima, čiji su radovi ocijenjeni kao najkreativniji, dodijeljene su nagrade:

 

- I nagrada – izlet, skulptura „Svi na noge“ , odjeljenju II8, OŠ „Drago Milović“;
- II nagrada – izlet, skulptura „Hranilica i kuće za ptice“, odjeljenja II7 i II5 OŠ „Drago Milović“;
- III nagrada – izlet, skulptura „Lisica“, VII razred OŠ „Branko Brinić“;
- specijalna nagrada – izlet, skulptura „Čizma glavu čuva“, odjeljenje IV7 OŠ „Drago Milović“;
- specijalna nagrada – ulaznice za pozorišnu predstavu, skulpture „Ekološki kišobran“, „Ekološka raketa“ i „Život Bokelja“, odjeljenja V1, V3 i V5 OŠ „Drago Milović“;
- specijalna nagrada – ulaznice za pozorišnu predstavu, skulptura „Četiri godišnja doba“ I1 i IV1 OŠ „Drago Milović“.

Nagrađenim učenicima izlete će organizovati Sekretarijataza zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, i dodjeliti pohvale svim učesnicima izložbe, a ulaznice za pozorišne predstave obezbjediće Centar za kulturu Tivat. Organizatori zahvaljuju žiriju, svim učesnicima akcije koji su pokazali izuzetnu kreativnost, a posebna zahvalnost odlazi Radovanu Rađenu iz Gradiošnice, Centru za kulturu Tivat i d.o.o. „Komunalno“ – Tivat, na saradnji i podršci.

Izlozba4

Izlozba3

post slika