ODRŽANO FINALE “ŽOGARIJA„ U TIVTU

18 maj 2018

Finalno takmičenje međunarodne pete po redu sportsko-rekreativne manifestacije “Žogarije – Loptarije” održano je juče (17. maj) na Pinama. U finalu su učestvovala djeca uzrasta od 7 do 11 godina u šest ekipa iz osnovnih škola iz Podgorice, Nikšića, Risna, Kotora i Tivta.
Organizator je MEDIA SPORT iz Slovenije u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat.

Takmičenje je ispred Opštine Tivat otvorila sekretarka Sekretarijata za kulturu I društvene djelatnosti Opštine Tivat, Dubravka Nikčević: „ Manifestacija Žogarije nije samo igra, ne razvijate vi danas samo sportske stilove i pokazujete svoje znanje. Danas ste ovdje i da se družite, a to je nešto najvrednije što ćete ponijeti iz Tivta i zato želim vam da se lijepo družite, da igrate po pravilima fer-pleja, da razvijate kulturu druženja i da iz Tivta ponesete samo lijepe uspomene. Kažu pobjedjuje samo jedan, ali pobjednici ste svi vi danas. Želim vam srećno takmičenje“.


Prvo mjesto zauzelo je Školsko sportsko društvo „MKM“ Podgorica, drugo mjesto pripalo je OŠ “Veljko Drobnjaković“ iz Risna, treće mjesto OŠ “21. maj“ Podgorica, četvrto mjesto pripalo je OŠ “Milija Nikčević“ Nikšić, peto mjesto OŠ “Branko Brinić“ Radovići i šesto mjesto zauzela je OŠ“Drago Milović“ Tivat.

Mališani vrtića “Bambi” učestvovali su u zabavnom dijelu takmičenja. Sponzor ovog sportsko-rekreativnog takmičenja najmlađih školaraca bila je i Turistička organizacijaTivat. Pobjednik današnjeg finalnog takmičenja učestvovaće na velikom finalu u Sarajevu.

post slika