OMLADINSKI KLUB DOMAĆIN PREDSTAVNIKA OMLADINSKE POLITIKE IZ CRNE GORE I EVROPE

28 okt 2016

Omladinski klub Tivat je u srijedu 26. oktobra ugostio pedesetak domaćih i inostranih gostiju koji se bave omladinskom politikom na čelu sa koordinatorom nacionalne kancelarije za mlade, Krstom Vukadiniovićem, a u organizaciji uprave za mlade i sport. Ovom je prilikom tivatski Omladinski klub predstavljen kao primjer dobre prakse i svi prisutni upoznali su se sa planom i programom Kluba u direktnom kontaktu sa volonterima, vršnjačkim edukatorima i omladinskim timom.
Među gostima su bili: koordinatorka kancelartije za mlade UN, Savjeta Evrope, predstavnici Evropske komisije za edukaciju, kulturu i mlade, Evropske fondacije za obuku, predstavnici partnerske oragnizacije Evropske komisije za mlade, predstavnici Centra za inkluziju „SALTO“ za jugoistočnu Evropu.
Ovim su povodom u Tivtu boravili i gosti iz regiona: predstavnici albanskog ministarstva socijalnog staranja i mladih, savjetnik na polju mladih iz Austrije, Asocijacija mladih Dictum Factum kao i misija OSCE iz Bosne i Hercegovine, predstavnici Američkog ugla iz Mostara, Ministarstva zdravlja iz Bugarske, hrvatskog Ministarstva socijalne politike i mladih, zajednice opština Republike Hrvatske, predstavnici grada Lepoglave, predstavnici info zone CRO, predstavnici NVO Mladi aktivisti Gračanice Kosovo, Nacionalnog savjeta mladih iz Moldavije, predstavnici Ministarstva mladih Srbije, Nacionalni savjet Srbije KOMS, Nacionalna asocijacija omladinskih radnika NAPOR, predstavnici opštine Stari Grad.
Tivatski omladinci ugostili su i reprezente NVO sektora z Crne Gore : Alpbach Montenegro, Građanska inicijativa, Forum MNE, Građanski kreativni centar, predstavnici opština Budva, Pljevlja i Podgorica.