OPŠTINA TIVAT DOBITNIK JOŠ JEDNOG IPA PROJEKTA

10 feb 2017

Zajednički odbor za nadgledanje (Joint Monitoring Committee) Interreg IPA Prekograničnog programa BiH-HR-CG odabrao je 21 projekat od ukupno 164 dostavljena predloga projekata za finansiranje i odobrio rezervne liste projekata po prioritetnim osama.
Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je jedan od odobrenih projekata i projekat pod nazivom “IRENE: Interregional Renewable & ENErgy efficiency network” u kojem je partner Opština Tivat.


Projekat je napisao i kandidovao Sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo u okviru prioriteta 2. “Zaštita životne sredine, unapređenje prevencije rizika i pomocija odžive energije I energetske efikasnosti”. Glavni cilj projekta je zaštita i očuvanje životne sredine i unapređenje održivog korišćenja prirodnih resursa u prekograničnom području, kroz zajednički razvoj i povezivanje lokalnog energetskog menadžmenta i povećanje upotrebe obnovljivih izvora energije u javnom sektoru.
Partneri u projektu, pored Opštine Tivat, su: Agencija za razvoj Zadarske županije - ZADRA NOVA, Zadarska županija, NVO Eko Centar Delfin, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH i Grad Mostar. U sklopu ovog projekta Opština Tivat će raditi na rekonstrukciji javne rasvjete u širem centru grada, kao i ugradnji solarnih kolektora na sportskoj dvorani Župa za grijanje tople sanitarne vode. Ukupno vrijednost projekta je oko 2 miliona eura, od čega Opštini Tivat pripada oko 320 000 eura.
Ukupna vrijednost Prvog poziva ovog programa iznosila je 21,2 miliona eura, a putem elektronskog sistema (eMS) dostavljena su ukupno 164 projektna predloga.