O JUČERAŠNJOJ POSJETI SOLILIMA

09 feb 2017

Zeleni tim Opštine Tivat, u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica iz Podgorice, JP “Morsko dobro” i Turističkom organizacijom Tivat, organizovalo je juče 08. februara posjetu Tivatskim solilima, za učenike VIII razreda OŠ “Drago Milović” i učenike VIII i IX razreda OŠ „Branko Brinić“ iz Tivta. Učenicima iz Tivta su se pridružili i učenici II razreda OŠ „Mahmut Lekić“ iz Podgorice.


Posjetiocima su edukativni čas održali Nemanja Malovrazić, magistar biologije iz JP “Morsko dobro”, i Marija Stanišić, diplomirani biolog iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica. Učenici su imali priliku da dobiju informacije o značaju ovog specijalnog florističko-faunističkog rezervata prirode, o vrstama flore i faune koje se mogu naći u ovom zaštićenom prirodnom dobru, sa posebnim osvrtom na ornitofaunu, kao i na metode i tehnike posmatranja ptica i važnosti očuvanja njihovih staništa.
Centar za zaštitu i proučavanje ptica je obezbijedio durbine za posmatranje ptica, a Turistička organizacija Tivat se postarala da posjetioce nakon šetnje sačeka osvježenje. Posjeta Solilima je organizovana u sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana vlažnih staništa

post slika