OPŠTINA TIVAT OBEZBIJEDIĆE UDŽBENIKE ZA PRVA TRI RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE

01 aug 2019

Učenici prva tri razreda osnovnih škola na području opštine Tivat, ove godine će dobiti besplatne komplete udžbenika koje obezbjeđuje Opština Tivat.

Prema informaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti sproveden je postupak javnih nabavki te će za ovu svrhu u Budžetu Opštine za besplatne udžbenike za školsku 2019/20.godinu, biti izdvojeno 24.294,63 €.

Ovo će biti četvrta godina da tivatska lokalna uprava dodjeljuje udžbenike, s tim da su protekle tri godine komplete dobijali učenici prvog razreda, a za školsku 2019/20.godinu, taj spisak je proširen i na učenike drugog i trećeg razreda.

Opština Tivat pruža podršku svim obrazovno-vaspitnim ustanovama na svojoj teritoriji kroz brojne projekte sa ciljem ulaganja kako u infrastrukturu tako i u kvalitet nastavnog procesa.Obezbjedjivanje besplatnih udžbenika je još jedna potvrda da lokalna uprava posebnu pažnju posvećuje najmlađim stanovnicima našeg grada.

Udžbenici će na početku školske 2019/20 godine biti dostavljeni školama koje će biti zadužene za njihovu distribuciju a o čemu će roditelji i učenici biti blagovremeno obaviješteni.

Tivat,01.avgust 2019.g.

SEKRETARKA

       mr Dubravka Nikčević