OPŠTINA TIVAT OSIGURALA DODATNA SREDSTVA IZ EVROPSKIH FONDOVA

16 maj 2017

Opština Tivat je osigurala dodatna sredstva iz evropskih fondova za sprovođenje još jednog projekta prekogranične saradnje. Prošle sedmice je na ministarskom sastanku Jadransko-jonske regije u Janjini potvrđena odluka o odobravanju 35 projekata iz prvog Poziva u okviru programa ADRION.

Pod vođstvom Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Opštini Tivat je sa još šest partnera iz BiH, Slovenije i Italije odobren projekat pod nazivom “FOST INNO - Fostering tourism innovation system in Adriatic - Ionian Region“. Projekat je napisao i kandidovao Sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Tivat u okviru prioriteta 1. "Inovativna i pametna regija".

Cilj projekta je umrežavanje znanja s ciljem razrade jedinstvene (zajedničke) metodologije koja će omogućiti stvaranje novih turističkih proizvoda (visokog stepena prepoznatljivosti i autentičnosti za područje Jadransko-jonske regije) sa naglašenim elementom kreativnosti i inovativnosti. Planirano je da se kroz projekat dobiju novi proizvodi: Internacionalni Centar za transfer znanja i inovacija u turizmu Jadransko-jonskog područja; Mreža inovativnih turističkih regija Jadransko-jonskog područja usmjerena prije svega na razmjenu i prenos iskustva između regija te razvoj ujedinjene inovativne zajednice iz područja turizma; „think tank“ za jačanje znanja o ponudi, tražnji i konkurentnosti istovremeno pružajući konsultantske i edukativne usluge.
Partneri u "FOST INNO" projektu, pored Opštine Tivat i vodećeg partnera Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, su: Fakultet primjenjenih društvenih nauka u Novoj Gorici i Regionalna razvojna agencija Nova Gorica iz Slovenije, Opština Peruđa i Regija Molise iz Italije, Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona iz Bosne i Hercegovine i Univerzitet Skadar ,,Luiđ Gurakući“ iz Albanije.
Opština Tivat je za implemetaciju aktivnosti osigurala 151,948 € dok je ukupan budžet projekta 1,463,923 €.
Projekat “FOST INNO” našao se među 35 odabranih za finansiranje od ukupno 378 aplikacija prijavljenih za finansiranje.

 

post slika