OPŠTINA TIVAT URUČILA ŠKOLSKI PRIBOR ZA UČENIKE RE POPULACIJE

18 sep 2015

Predsjednik opštine Tivat, Ivan Novosel i Sekretarka za upravu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, boravili su danas u O.Š.”Drago Milović” kako bi, uz tehničku podršku udruženja Egipćani , djeci RE populacije uručili školske torbe i neophodan školski pribor.
Uz udžbenike koje je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo prosvjete, Opština Tivat je i na ovaj način pomogla da 81 učenik RE populacije , školsku nastavu pohadjaju u potpunosti opremljeni. Takodje, opština Tivat je, kao i u prethodnom periodu, omogućila učenicima iz RE populacije koji putuju sa neformalnih naselja Lovanja i 7.jul besplatan prevoz do škole i nazad te sufinansirajuću kartu za odredjene kategorije učenika sa područja opštine pripadnika Roma i Egipćana.Takodje za tri učenika srednje škole (RE) u Tivtu lokalna uprava će novčano pomoći kako bi nesmetano pohadjali nastavu i bili adekvatno opremljeni.
Opština Tivat koristi ovu priliku da izrazi zahvalnost prevozniku Blue line iz Herceg Novog koji je na zahtjev Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti omogućio besplatne prevozne karte za dvije srednjoškolke iz RE populacije koje putuju u školu u Kotor. Na taj način Blue line je pokazao ne samo neophodno razumijevanje za težak materijalni položaj korisnika svojih usluga , već i visok stepen društveno odgovornog ponašanja tim prije što je cilj lokalne zajednice veći nivo obrazovanja RE populacije i njihova potpuna integrisanost u društvenu zajednicu.


Sekretarijat za upravu i društvenu djelatnost

post slika