Osnovna škola “Branko Brinić” dobila novu informatičku opremu

30 dec 2022

U cilju promocije digitalizacije i unaprjeđenja informatičke pismenosti djece i mladih u OŠ “Branko Brinić”, Opština Tivat izvršila je nabavku dva nova štampača i 9 laptop računara, ukupne vrijednosti 5.761,00 eura za opremanje učionice informatike u školi.

Novu informatičku opremu danas su uručili predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i menadžerka Patricia Pobrić. Direktor OŠ “Branko Brinić” Ivica Tošev iskazao je zahvalnost Opštini na prepoznavanju potreba škole i učenika. “Novi računari sigurno će poboljšati kvalitet nastavnog procesa. Svaka pomoć i podrška Opštine nas motiviše, ali i obavezuje”

Menadžerka Patricia Pobrić kazala je da je Opština Tivat ove godine značajno pomagala vaspitno-obrazovne institucije u gradu. “U OŠ Branko Brinić smo najmanje ulagali zbog planirane izgradnje nove škole. U razgovoru sa rukovodstvom škole došli smo do zaključka da je investicija u digitalizaciju trenutno najbolji način da se rad škole unaprijedi, jer je ovu vrstu opreme kasnije moguće prenijeti u novi objekat.”

Početkom decembra na tenderu Uprave za kapitalne projekte izabran je izvođač za izgradnju novog objekta osnovne škole, muzičke škole i vrtića u Radovićima, koja će graditi na mjestu postojeće montažne školske zgrade. Izradu projektne dokumentacije u visini od 44.700 eura finansirala je Opština Tivat.

post slika