OTVOREN VII “MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR BRANKO VUKMANOVIĆ”

21 apr 2017

U Opštini Tivat danas je otvoren VII po redu međunarodni šahovski vikend turnir “Memorijal Branko Vukmanović”, koji organizuje ŠK ”Mimoza” pod pokroviteljstvom Opštine Tivat i u saradnji sa Šahovskim savezom, HTP ”Mimoza” i porodicom Vukmanović. Šahovski turnir su uvodnim obraćanjima otvorili u ime organizatora ŠK “Mimoza” Dragan Popadić I predsjednica opštine dr Snežana Matijević.

Dragan Popadić je rekao: “Mnogo je zagonetki u šahu i oko šaha. Najveća je kako su ljudi sa svim svojim ograničenjima i nesavršenošću uspjeli da izmiosle ovako savršenu igru. Mislim da nikad nećemo saznati odgovor na ovo pitanje. Jedna od lijepih strana šaha je druženje. Evo, mi smo se danas okupili u Tivtu da u čast našeg prijatelja Branka Vukmanovića igramo ovak memorijal. Branko je mnogo volio ovu našu igru a bio je dobar organizator i vrhunski predsjednik našeg kluba. Bio je on i uspješan privrednik, političar, brižan otac, dobar suprug ali mi ga pamtimo kao šahovskog zanesenjaka kao što smo i mi svi šahisti”.
Otvarajući manifestaciju, predsjednica opštine Tivat dr Snežana Matijević je istakla: “Opština Tivat je i ove godine, sa zadovoljstvom u ulozi pokrovitelja ove značajne međunarodne sportske manifestacije. Za najbolje smo obezbijedili nagrade a bitnije od samih nagrada jeste kontinuitet promocije šaha i motivisanje mladih da se aktivno uključe u ovaj sport al ii motiv najboljima da pokažu šta znaju. Svima vama želim dobrodošlicu u Tivat, svaku sreću učesnicima, uspjeh organizatorima, fer plej i dobru igru i da se ponovo u istom ako ne i većem broju vidimo naredne godine. Proglašavam otvorenim VII memorijalni šahovski turnir “Branko Vukmanović” i zaista svima želim dobrodošlicu, i veliko hvala.”
Turnir se igra devet kola po Švajcarskom sistemu uz tempo igre od 15 minuta a prve partije su počele u 10,30. Prijavljeno je 68 igrača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, među kojima je 6 velemajstora. Obezbjeđen je novčani nagradni fond u iznosu od 1.900 eura. U znak zahvalnosti za pomoć koju je i ove godine pružila opština Tivat a u ime porodice, Tamara Vukmanović je predsjednici Matijević uručila zlatnik sa likom Branka Vukmanovića.

 

sah3

sah2

post slika