Panel rasprava na temu “Predpristupni period CG u EU”

12 apr 2013

Panel rasprava na temu “Predpristupni period CG u EU” održana je juče u punoj multimedijalnoj sali Opštine Tivat sa početkom u 12 sati. Panel diskusija je održana  u sklopu aktivnosti projekta „EU znači DA“- Program Growing Together, koji realizuje NVO Eko Centar DELFIN iz Kotora, u saradnji sa Kancelarijom EU delegacije u Crnoj Gori, a partner saradnik na ovom projektu je NVO Novi Horizont iz Ulcinja.

Nakon što se prisutnima obratio predsjednik Opštine Tivat Miodrag Kankaraš, ističući ulogu lokalnih samouprava kada je u pitanju predpristupni period, Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasador Mitja Drobnič govorio je na temu “Crna Gora u procesu EU integracija”. Dosadašnji napredak Crne Gore je ocijenio kao uspješan, ali je naglasio da teži dio posla tek slijedi.
Cilj projekta i ove panel diskusije je bolje razumjevanje predpristupnog perioda, podizanje nivoa znanja, kako građana tako i javnog sektora, navela je predstavnica NVO „Eko centar Delfin“ iz Kotora Ljilja Radunović. Nakon izlaganja je uslijedila je dvosatna diskusija, na kojoj je Šef  Delegacije odgovarao na brojna pitanja.

 

KABINET PREDSJEDNIKA

post slika