Predstavnici Opštine Tivat posjetili Sajam ekologije, turizma i hrane

12 apr 2013

Predstavnici Opštine Tivat u četvrtak 11.04.2013. godine su posjetili Sajam ekologije, turizma i hrane u Budvi. Tri navedene sajamske manifestacije okupile su veliki broj učesnika, a posjetiocima se nudi bogat program, promocije i degustacije proizvoda. Proizvođači su predstavili veliki broj autentičnih crnogorskih prehrambenih proizvoda, kao i  razne preparate na prirodnoj bazi.


Predstavici Opštine Tivat na sajmu su posjetili i kompaniju “Tedeko Solar Energy”, Radanovići – Budva, koja radi kompletnu usluga projektovanja, motaže i održavanja solarnih sistema za zagrijavanje vode i dogrijavanje prostora, solarnih fotonaponskih sistema, vjetrogeneratora i hibridnih sistema.  Navedeno je interesantno,  sa aspekta primjene Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, jedno od načela na kojima se zasniva izgradnja objekata jeste racionalno korišćenje energije i energetska efikasnost.

Prisutnim gostima obratili su se : Izvršni direktor Jadranskog sajma, g-din Rajko Bujković, Izvršni direktor Udruženja hotela Crne i JU Zanatske komore Crne Gore Boris Marđonović a sajamske manifestacije otvorila je Daliborka Pejović, državna sekretarka Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore. 

Turistička ponuda opštine Tivat predstavljena je na zajedničkom štandu sa Turističkom organizacijom Kotora. Pored ponude hotelskih kuća iz Tivta, prezentovana je i ponuda u domaćinstvima (sobe-apartmani), kampovi, posjetiocima je ponudjen propagandni material (katalog smještaja, info flajeri, gastro vodič.mape grada i drugo).

Opština Tivat je Programom podsticajnih mjera u poljoprivredi za 2013. godinu, planirala posebnu mjeru pod nazivom Promocija poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrede, koja čine određena sredstva koja poljoprivredna udruženja iz opštine Tivat mogu koristiti za učešće na sajmaskim izlaganjima. Mjera ima više ciljeva: razvoj brenda, informisanje upaca,povećanje tražnje i sl.
Maslinarsko udruženje „Boka“ je prepoznalo značaj učestvovanja na sajmaskim manifestacijema i iskoristili određena sredstva planirana ovom mjerom.
Sajam su posjetile Savjetnica za turizam u Sekretarijatu za finansije i ekonomski razvoj opštine Tivat Dubravka Nikčević i Savjetnica za poljoprivredu u ovom Sekretarijatu Radmila Kilibarda.
Sajmovi hrane, turizma i ekologije, trajaće do nedjelje, 14. aprila.2013 godine - dalje

 

post slika