Podjelom 700 LED sijalica i flajera obilježen Dan energetske efikasnosti

06 mar 2020

Podjelom 700 sijalica i promotivnog materijala sa preporukama o energetskoj efikasnosti u domaćínstvu, Opština Tivat je devetu godinu za redom obilježila Svjetski dan energetske efikasnosti, 5.mart.

Građanima su tokom dva sata podijeljene energetski efikasne sijalice sa LED izvorom svjetlosti čija je potrošnja višestruko manja od sijalica iste svjetlosne moći izrađenih tradicionalnom tehnologijom, te korisni savjeti o uštedi energije u svakodnevnom životu koji doprinose i kućnom budžetu.

Cilj Opštine Tivat je dalji razvoj opštine kao grada u kome su prioriteti uravnotežen ekonomski razvoj, uređenje prostora i zaštita životne sredine. Jako bitan faktor jeste osvješćenost društvene zajednice kada su u pitanju životne sredina i energetska efikasnost.

U prethodnom periodu, pored ostalih mjera, Opština Tivat je na saobraćajnicama zamijenila 465 svjetiljki javne rasvjete novim svjetiljkama sa LED izvorom svjetlosti.

Svjetski dan energetske efikasnosti obilježava se u čast prvog sastanka svjetskih eksperata za energetiku koji je održan 5. marta 1998. godine u Austriji, na kome se razgovaralo o energetskoj krizi u svijetu i njenim mogućim rješenjima.

post slika

Galerija