Prijem za geronto-domaćica povodom 8.marta

06 mar 2020

Predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac i sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović organizovali su prijem za geronto-domaćice, u čast Međunarodnog dana žena, koji se obilježava 8.marta.

Tom prilikom geronto-domaćicama su uručeni simbolični pokloni a u srdačnom razgovoru predsjednik Kusovac, uz čestitke Dana žena, istakao je značaj projekta „Pomoć i njega u kući" koji funkcioniše u okviru OO Crveni krst a koji je Opština Tivat uspostavila među prvima u Crnoj Gori.

„Vi ste svijetle tačke u životima oko 60 naših sugrađana u trećem dobu kojima, pored pomoći, unsete i radost u domove i ispunite dan. To je vaš najdragocjeniji doprinos“, rekao je predsjednik Kusovac.

Sekretarka Ognjanović je podsjetila na značaj koji projekat ima u cilju podizanja kvaliteta života u starosti.

„Veoma smo zahvalni za brigu koju pružate svakodnevno za oko 60 starih lica, i na ovaj način smo željeli da još jednom iskažemo zahvalnost u ime svih građana“, navela je Ognjanović.

Projekat „Pomoć i njega u kući" realizuje se u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i lokalnom samoupravom. Opštinom Tivat finansira 6 geronto-domaćica koje brinu o oko 60 starih osoba.

Prema riječima Duška Božovića, koordinatora projekta „Pomoć i njega u kući“ i sekretara OO Crveni krst, riječ je o modelu kućne pomoći starim licima, koja se prvenstveno ogleda u fizičkom zbrinjavanju i socijalno-psihološkoj podršci starim licima, a sve u cilju podizanja kvaliteta života.

On je dodao da je zadovoljstvo raditi sa geronto domaćicama i istakao da je podrška Opštine Tivat aktivnostima ove organizacije bezrezervna.

post slika

Galerija