POMOĆ OPŠTINE TIVAT POPLAVLJENIM PODRUČJIMA U REGIONU

28 maj 2014

Na XIV sjednici Skupštine opštine Tivat, održanoj dana 20.05.2014. godine, donešen je Zaključak da se iz stalne budžetske rezerve izdvoji 20.000 eura kao pomoć poplavljenim područjima u regionu.Istovremeno ovlašćen je Predsjednik opštine da izvrši raspodjelu istih na najoptimalniji način, shodno potrebama opština kojima će pomoć biti upućena. Takođe, na istoj sjednici odbornici su se odrekli jedne odborničke nadoknade u korist poplavljenih područija, a ista će biti uplaćena do 05. Juna.
Pobratimskoj optini UB,opština Tivat je uputila šleper vode i to 20 paleta u pakovanjima po 5 litara i 13 paleta u pakovanjima od 1,5 litar,a u saradnji sa vlasnikom i proizvođačem izvorske vode „DIVA“.Prevoz vode besplatno je obezbijedila firma iz Tivta, DOO „Samcommerc“.
Crveni Krst iz Tivta je uputio dva kombija puna higijene Bijeljini i Sarajevu, a takođe je sakupljen pun kamion ćebadi, dječije robe, higijene, konzervirane hrane koja će biti upućena preko Crvenog Krsta Crne Gore.
Na zahtjev Vlade Srbije, odnosno Sektora za vanredne situacije, a preko Instituta za javno zdravlje, opština Tivat je uputila vatrogasnu cistijernu za snabdijevanje vodom.
Opština je takođe, aktivirala žiro račun, i ovim putem poziva sva pravna i fizička lica i ljude dobre volje da na ime pomoći poplavljenim područijima, izvrše uplatu shodno svojim mogućnostima, a broj žiro računa na koji se sredstva mogu uplatiti je:
535-11888-14 HUMANITARNA POMOĆ POPLAVLJENIM PODRUČJIMA-OPŠTINA TIVAT.