Posjeta predsjednika Asocijacije menadžera Crne Gore

21 sep 2015

Predsjednik Asocijacije Menadžera Crne Gore (AMM), Budimir Raičković, boravio je danas u posjeti opštini Tivat. U srdačnom razgovoru sa predsjednikom opštine Ivanom Novoselom i njegovim saradnicima, menadžerom opštine Zoranom Petranovićem i savjetnikom predsjednika za međunarodne odnose i ekonomski razvoj Petrom Vujovićem, bilo je riječi o nastavku saradnje između opštine i AMM po osnovu protokola koji je potpisan prije šest mjeseci, a koji, između ostalog, predviđa formiranje lokalnog poslovnog kluba u Tivtu do kraja godine. Na taj način, naša opština bi postala prva opština u Crnoj Gori u kojoj bi zaživio poslovni klub sastavljen od istaknutih privrednika i ljudi od struke i znanja. „ Zaista smatram da su stvoreni svi preduslovi da prvi poslovni klub u saradnji između AMM i lokalne samouprave, bude upravo u Tivtu. Dobar poslovni ambijent, prisustvo renomiranih stranih investitora od kojih su neki i naši članovi, kao i uspješni lokalni privrednici zaslužili su da im obezbjedimo odgovarujuću logistiku ali i mjesto na kome će se moći okupljati i razmjenjivati svoje poslovne ideje od ličnog ali i opšte društvenog interesa“-istakao je ovom prilikom Raičković. Oblasti saradnje poslovnog kluba će se koncentrisati na :

- Zajednički rad na unapređenju kvaliteta menadžmenta u javnim preduzećima i organima lokalne uprave
- Edukaciju menadžera i privrednika iz oblasti ekonomije i menadžmenta kroz organizaciju stručnih rasprava, okruglih stolova, foruma, konferencija i sl.
- Priprema zajedničkih projekata i apliciranje kod određenih donatora
- Druge oblasti za koje potpisnici Protokola ustanove zajednički interes

Na samom kraju razgovora, predsjednik AMM je otkrio da je Tivat jedan od mogućih domaćina Izvršnog komiteta evropske konfederacije menadžera (CEC) koji će se, po svoj prilici, održati polovinom sledeće godine u Crnoj Gori. Pored članstva u CEC-u, Asocijacija menadžera Crne Gore je član i Svjetske konfederacije menadžera (CIC).

SLUŽBA PREDSJEDNIKA

post slika