POTPISANI UGOVORI SA NVO KOJIMA SU DODIJELJENA SREDSTVA PROLJEĆNIM KONKURSOM

29 apr 2013

Danas je u sali opštine  bilo upriličeno potpisivanje ugovora sa NVO Tivat kojima su dodijeljena sredstva na Konkursu  od  04. februara 2013.

Potpisivanju su prisustvovali predsjednik komisije Krsto Bošković,savjetnik u Sekretarijatu za upravu i društvene djelatnosti Boro Pean i članovi komisije, kao i predstavnici dvadeset tivatskih  NVO.
Osim potpisivanja ugovora clan komisije mr.Darka Ognjanović,dala je prisutnima instrukcije koji su se ticali novih obrazaca i novog načina izvještavanja o utrošenim sredstvima, a koji su dio odluke i zaključaka Komisije i koji su ovaj put uvršteni i u ugovore.Novina je i da će za svaku NVO i monitoring njihovih aktivnosti biti zadužen po jedan clan komisije.

         
Sredstva planirana Budžetom Opštine za finansiranje projekata nevladinih organizacija u ukupnom iznosu od 55,000,00€ raspodijeliće se putem dva konkursa i to  za projekte po prvom Konkursu u 2013 godini sredstva u iznosu od 35 .000 €. 25 % sredstava za NVO koje shodno  Odluci o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama), imaju poseban status, a za projekte ostalih  NVO 75% sredstava.
    Za raspodjelu preostalih 20.000,00 € raspisaće se, shodno Odluci, drugi konkurs u ovoj godini.