Potpisani ugovori sa NVO od posebnog značaja

14 maj 2021

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i predstavnici tri nevladine organizacije sa posebnim statusom u Tivtu, potpisali su juče ugovore ukupne vrijednosti 12.400€, kojim se definiše finansiranje aktivnosti ovih organizacija od strane lokalne uprave. Shodno Odluci o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, 40% od ukupnih sredstava namijenjenih NVO sektoru (a ona za ovu godinu iznose 31.000€), usmjereno je na rad KUD „Boka“, Glazbeno prosvjetnog društva Tivat i Bokeljske mornarice 809 – podružnice Tivat.

Korona-kriza odrazila se na sve segmente života, a ponajviše na finansije. To je razlog smanjenju budžeta za podršku NVO sektoru u odnosu na prošlu godinu. Međutim jasno je da je vaš rad od izuzetnog značaja za Tivat, njegov kulturni i zabavni život, da je nemjerljiv vaš doprinos našem kulturnom i istorijskom naljeđu. Zato će vam Opština Tivat biti partner i podrška“ – rekao je predsjednik opštine Komnenović, pozivajući predstavnike ovih NVO da sve probleme, ukoliko ih ima rješavaju u partnerskom odnosu. Komnenović je izrazio nadu da će naredna godina donijeti i značajniju finansijsku podršku radu svih NVO.

Prisutne je pozdravila i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja koja je zahvalila predstavnicima NVO na razumijevanju i dosadašnjoj saradnji, naglašavajući da se u ovoj situaciji kada Opština raspolaže ograničenim finansijskim sredstvima pronašlo kompromisno rješenje. Ona je kazala da je Sekretarijat tu kao važan vid podrške za brojne aktiovnosti kada su u pitanju nevladine organizacije.

Iz tivatske podružnice Bokeljske mornarice podsjetili su da pregovaranje za ulazak najstarijeg pomorskog udruženja pod okrilje UNESCO-a traje i da se sprovode dodatne aktivnosti na ovom planu. Marjan Ribica potpisao je u ime ove NVO ugovor sa Opštinom Tivat u iznosu od 1.000€.

Boris Lanceroti u ime GPD Tivat potpisao je ugovor o finansijskoj podršci u iznosu od 6.780€. On je predsjednika opštine i sekretarku upoznao sa svim izazovima rada Glazbenog društva i sugerisao da bi procenat izdvajanja za NVO sektor trebalo da bude veći, imajući u vidu specifičnost i značaj rada po kulturu i uopšte društveni život Tivta.

Vidak Božović iz KUD „Boka“ najavio je proslavu 45 godina postojanja KUD-a za narednu godinu, i u sklopu ovog jubileja projekat „Lastovske svadbe“ u interpretaciji članova „Boke“.  Po njegovim riječima KUD broji 150 aktivnih članova svih uzrasta, a Opština u 2021. godini njihov je rad podržala sa 4.620€.

post slika