Potpisivanje pristupnice Institut regija i gradova (IRE)

16 jan 2015

Potpisivanjm zvanične pristupnice, Tivat je od danas i punopravni član Instituta regija i gradova ( IRE). Institu IRE formiran je 2004. godine od strane prof. Franca Šauszbergera, bivšeg predsjednika pokrajne Salcburg. Osnovni cilj ovog Instituta je da stvori platformu za opštine, regije i preduzeća širom Evrope, kako bi se jasno ukazalo na značaj koji regije i opštine imaju u ekonomskoj politici i uopšte razvoju Evrope. Svojim aktivnostima, ovaj Institut promoviše decentralizaciju i regionalizaciju dajući svoju konkretnu, ali i ekspertsku podršku opštinama i regijama. Prošlogodišnjim učešćem na konferenciji, Opština Tivat je ostvarila prvi korak u povezivanju sa ovom renomiranom instuticijom koji je rezultovao potpisivanjem pristupnice, čime je opština Tivat postala prvi i jedini predstavnik Instituta Regija i gradova iz Crne Gore.

Kao punopravnoj članici, opštini Tivat se otvaraju mogućnosti :
• direktnih kontakata sa Evropskim institucijama ( Evropskom komisijom, Evropskim parlamentom, Komitetom regiona) kao i drugim evropskim organizacijama
• umrežavanje sa preko 120 regiona, gradova i kompanija, članicama IRE
• pristup ekspertizama i istraživanjima koja se realizuju pod pokroviteljstvom IRE
• besplatno učešće na svim dešavanjima u organizaciji IRE
• pretplatu na razne časopise publikovane od strane IRE
Svečano potpisivanje pristupnice biće upriličeno na prvom narednom zasjedanju Instituta Regija i gradova, u prisustvu svih zvanica,a koja je planirana da se održi polovinom ove godine u Salcburgu, Austrija.

SLUŽBA PREDSJEDNIKA OPŠTINE

post slika