PREDSJEDNICA OPŠTINE TIVAT OBIŠLA RADOVE NA BUDUĆOJ SAOBRAĆAJNICI MR1

14 feb 2017

Predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević obišla je danas (utorak, 14. februar), u pratnji najbližih saradnika i medija, gradilište prve faze puta MR1, koji će povezivati poluostrvo Luštica sa preostalim dijelom teritorije Opštine Tivat. Saobraćajnica MR1 predstavlja jedan od najvažnijih i najvećih infrastrukturnih investicija u Opštini Tivat, a samo prva faza MR 1 puta duga 2,4 km vrijedna je 2,5 miliona eura.


„Izgradnjom ove saobraćajnice značajno jačamo putnu infrastrukturu na poluostrvu Luštica, od čega benefit imaju građani. Takođe, velikim investitorima poput Luštice i Qatari Diara pružamo kvalitetnu alternativu postojećoj saobraćajnici. Posebno naglašavam da će doći do rasterećenja postojeće saobraćajnicu kroz Radoviće, što je od višestrukog značaja“, istakla je ovom prilikom predsjednica opštine, izražavajući zadovoljstvo radovima na terenu.
„MR 1 će po okončanju radova biti saobraćajnica širine oko 15 metara, sa dvije kolovozne trake, sa obostranim pješačkim i biciklističkim stazama, zelenilom... Tender za izgradnju druge fazu saobraćajnice MR 1 do kružnog toka Solila biće raspisan ubrzo, a vrijednost tih radova procjenjena je na 3 miliona eura. Nosilac tog posla biće Direkcija javnih radova Crne Gore. Nadamo se da bi sljedeće godine u ovom periodu mogli da imamo kompletnu saobraćajnicu od Solila do kružnog toka za Plave horizonte“ rekao je Peđa Obradović, direktor Direkcije za investicije u Opštini Tivat.
Prva faza MR1 puta biće duga 2,4 km, dok će druga faza iznositi 2,5 km. Sredstva za izgradnju puta MR1 obezbjedila je Vlada Crne Gore. Saobraćajnicu prati vodovodna, kanalizaciona i elektro infrastruktura. Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom, a izvodi ih kompanija Toškovići d.o.o. iz Podgorice. Ugovorom je preciziran rok završetka radova koji iznosi 1 godinu, a na gradilištu je trenutno angažovana teška mehanizacija koja izvodi zemljane radove.

MR1 gradiliste 4

MR1 gradiliste 2

post slika