PREDSJEDNICA OPŠTINE TIVAT PRISUSTVOVALA ZBORU GRAĐANA MJESNE ZAJEDNICE KRTOLI

07 jul 2016

Predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević sa timom saradnika prisustvovala je sinoć (utorak, 06. jul) zboru građana Mjesne zajednice Krtoli. Na zboru je bilo prisutno oko 50 stanovnika ovog dijela opštine Tivat. Organe lokalne uprave predstavljali su: sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Tatjana Jelić, sekretarka Sekretarijata za saobraćaj i komunalno stambene poslove, Zorica Gverović , direktor Direkcije za investicije i razvoj Peđa Obradović, direktorica Direkcije za imovinu Rita Mitrović, direktor Komunalnog preduzeća Tonko Lukšić, Alen Krivokapić iz tivatskog Vodovoda i kanalizacije, šef Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić i člana kabineta predsjednice opštine Vlado Đukić.

Predsjednica opštine je prisutnima poručila „Tu sam da pokušamo riješiti vaše probleme kako bi vam obezbijedili bolji kvalitet života. Došla sam da pomognem. Mogu vam reći da sam za mjesec dana primila oko 70 građana, a ima i veliki broj raznih zahtjeva. To su zahtjevi koji se mogu riješiti. Moja vrata za običnog čovjeka uvijek će biti otvorena“. 
Mještani Krtola iskoristili su priliku i aktivno učestvovali u raspravi, te se zahvalili na spremnosti Opštine da se intezivno uključi u rješavanje brojnih problema stanovnika Krtola. Na kraju dvoipočasovnog zbora donijeti su zaključci o formiranju zajedničke komisije koja će biti sačinjena od predstavnika Mjesne zajednice Krtoli i tivatskog Vodovoda i kanalizacije, kako bi se utvrdio način rješavanja neprijatnog mirisa iz kanalizacionog sistema na lokaciji bivšeg restorana Delfin. Takođe, pokrenuto je pitanje rješavanja vodosnadbijevanja u Gornjim Milovićima, mogućnosti postavljanja novog cjevovoda pored puta od Solila kao i proširenje puta od kružnog toka do Solila na četiri trake. Dogovoreno je i da se u dijelu puta u Obali Đuraševića vrate ležeći policajci u skladu sa peticijom 35 domaćinstava i da se za te potrebe angažuje saobraćajni inženjer. 
Predstavnici lokalne uprave saopštili su da je izdata građevinska dozvola za izgradnju Doma kulture u Gošićima i da slijedi raspisivanje tendera za izvođača. Samo neke od tema bile su i saradnja sa kompanijama Luštica Development i Qatari Diar, koje svoja sjedišta imaju u ovom dijelu tivtaske opštine. 
Predsjednik Mjesne zajednice Krtoli, Ivan Starčević zahvalio se predsjednici opštine i njenom timu na saradnji dodajući da će uskoro biti započeta izgradnja 220 metara dugog trotoara od Račice do Kaluđerovine. Predstavnici MZ Krtoli i Opštine Tivat saglasili su se i oko povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja u ovom dijelu Tivta.