PREDSTAVNICA OPŠTINE TIVAT NA OBILJEŽAVANJU DESETOGODIŠNJICE KANCELARIJE ZA RODNU RAVNOPRAVNOST CRNE GORE

27 mar 2013

Povodom desetogodišnjice rada, Odjeljenje za rodnu ravnopravnost Ministarstva za ljudska i manjinska prava, uz podršku Programa UNDP za rodnu ravnopravnost IPA 2010, organizovala je u Podgorici ,u Crnogorskom narodnom pozorištu, svečano predstavljanje rezultata svog dosadašnjeg djelovanja. Opštinu Tivat predstavljala je koordinatorka za poslove rodne ravnopravnosti mr.Darka Ognjanović.

Jednosatni program je osmišljen kao edukativno-artistički kolaž sa elementima video i foto prezentacija, naracije i muzike, sa ciljem da u kratkim formama prikaže retrospektivu feminističke istorije žena i njihove borbe za ravnopravan položaj u društvu, kao i status žena u Crnoj Gori danas.
Na svečanoj akademiji su govorili Dr Suad Numanović, ministar za ljudska i manjinska prava,  Rastislav Vrbenski, koordinator sistema UN u Crnoj Gori i stalni predstavnik UNDP u CG  Ambasador Mitja Drobnič, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Ambasador Ljubomir Kopaj, šef Misije OSCE u Crnoj Gori.Sve prisutne je pozdravila Irena Bošković ,koordinatorka Odjeljenja za rodnu ravnopravnost i posebno se zahvalila Nadi Drobnjak koja je prva koordinatorka Kancelarije za rodnu ravnopravnost Crne Gore.

 

post slika