PREDSTAVNICA PROJEKTNOG TIMA ReLOaD PROJEKTA U POSJETI OPŠTINI TIVAT

21 jul 2017

Danas (21.07.2017. g.) u prostorijama Opštine Tivat održan je informativni sastanak povodom realizacije aktivnosti vezanih za ReLOaD ( Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu) projekat koji finansira Evropska Unija, a implementira UNDP u šest zemalja regiona, i to: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji.

Cilj ReLOaD projekta je jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave i civilnog društva u regiji Zapadnog Balkana kroz izgradnju i širenje transparentnog pristupa finansiranja nevladinih organizacija iz budžeta lokalne samouprave, u cilju rješavanja prioritetnih potreba u zajednici.
Opština Tivat, čiji je Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti aplicirao za navedeni projekat, jedna je od pet crnogorskih Opština koja je dobila 100.000 €, uz učešće lokane samouprave od 20.000 €, za jačanje partnerskih odnosa lokalne samouprave i NVO sektora za 2018. i 2019. godinu.
Sastanku su osim predstavnice UNDP i koordinatorke ReLOaD projekta, Dženane Šćekić, prisustvovali i potpredsjednik Opštine Tivat, Ilija Janović, glavna administratorka, mr Marija Sijerković, sekretarka Sekretarijata za finansije i loklane javne prihode, Rajka Jovićević ,sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti , mr Dubravka Nikčević sa saradnicama Ivanom Petković i Anom Ivanović.
Na sastanku je bilo riječi o daljim aktivnostima i procedurama kako bi se navedeni projekat što efikasnije sproveo na teritoriji naše opštine, u čijem cilju je usvajanje Informacije o namjeri jedinice lokalne samouprave da učestvuje u projektu ReLOaD-a na Zapadnom Balkanu, kao i Akta o metodologiji za transparentno finansiranje projekata nevladinih organizacija u skladu sa dinamikom projektnih aktivnosti, od strane Skupštine Opštine Tivat.

foto za reload 2

post slika