Prekršajni nalozi zbog nelegalnog deponovanja otpada i zaprljanja puta

01 dec 2023

Službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor su u proteklom periodu po prijavama građana, a shodno ovlašćenjima iz Zakona o komunalnim djelatnostima i Odluci o komunalnom redu, izvršili kontrolu deponovanja otpada van mjesta određenog za tu namjenu. Ovom prilikom, a posredstvom video materijala i fotografija, koje su dostavili građani sa lica mjesta, omogućeno je ovlašćenim licima da identifikuju počinioce ovog prekršaja, te je prema istima sproveden postupak i izrečeni su im prekršajni nalozi shodno zakonu.

Iz ovog opštinskog sekretarijata apeluju na građane da poštuju mjesta namijenjena za pravilno odlaganje otpada i na taj način daju doprinos očuvanju životne sredine.

Izvršena je i kontrola gradilišta u blizini hotela "Nikki beach", sa akcentom na vozila koja su na opštinski put izlazila bez prethodnog pranja točkova, čime je dolazilo do velikog zaprljanja lokalne saobraćajnice. Počiniocima prekršaja je uz uručen prekršajni nalog, naloženo da javnu površinu operu i dovedu u prethodno funkcionalno stanje.

post slika