Prijem i čestitke za tivatske bućare

11 nov 2022

Predsjednik opštine Željko Komnenović danas je upriličio prijem za mlade bućarske reprezentativce Crne Gore, Tivćane Graciju Stjepčevića, Iliju Belana, Matea Počanića, Igora Petkovića i Borisa Vuksanovića, kao i za njihovog trenera, Miroslava Petkovića. Povod za prijem su nedavno ostvareni izvanredni rezultati na svjetskim takmičenjima.

Gracija Stjepčević osvojio je titulu omladinskog prvaka svijeta u disciplini brzinsko izbijanje, koje je održano u Francuskoj krajem oktobra. Na istom prvenstvu osvojio je i bronzanu medalju u disciplini precizno izbijanje, a u paru sa Ilijom Belan srebrnu medalju u disciplini štafeta. Na Svjetskom seniorskom prvenstvu koje je održano početkom novembra u Turskoj Stjepčević je osvojio bronzanu medalju.

Predsjednik opštine Komnenović čestitao je mladim Tivćanima na rezultatima. “Hvala vam na uspješnom predstavljanju grada. Vaše medalje stigle su u lijepom trenutku, kada i vaš matični klub BK Palma proslavlja jubilarnih 50 godina postojanja. Znam da iza vaših medalja i rezultata stoji veliki rad i odricanje, zato hvala vama, vašem treneru Miroslavu i čitavoj ekipi reprezentacije i BK Palma, u kojoj vlada lijepo i pozitivno raspoloženje. Opština Tivat nastaviće da podržava vaš rad i nagrađuje sve buduće uspjehe, kojih će sigurno biti mnogo”

Selektor bućarske reprezentacije Miroslav Petković kazao je da je postignut nevjerovatan uspjeh, iza kog stoje velike pripreme i treninzi, ali i talenat. “Na omladinskom prvenstvu u Francuskoj očekivali smo dobre rezultate. Vjerovao sam u njih, a posebno se od Gracije očekivalo puno, što je on i opravdao. Pored svojih medalja, Gracija je u paru sa Ilijom Belanom vicešampion u disciplini štafeta, a Matea Počanića je jedan poen dijelio od medalje. Bili su tu i Boris Vuksanović i Igor Petković, novi članovi bućarske reprezentacije“ istakao je Petković.

Gracija Stjepčević, omladinski prvak svijeta i treći bućar na svijetu u seniorskoj kategoriji, danas putuje u Pulu, gdje ga očekuju nastupi za novi klub i takmičenje u Super ligi, jednoj od najjačih na svijetu. „Zadovoljan sam rezultatima, uspjeli smo nadmašiti sami sebe i postići čak i bolje rezultate nego na treninzima. Hvala Opštini Tivat na prijemu i što pratite naš rad, a posebno hvala mojim prijateljima i saigračima, selektoru Miroslavu i mojoj porodici na velikoj podršci”

Mladi bućari posebno su istakli odličnu organizaciju i atmosferu na takmičenjima, ali i veliku konkurenciju, i najavili brojne aktivnosti u budućnosti. Uz klupske obaveze, članove bućarske reprezentacije u decembru očekuje učešće na Božićnom turniru u Rijeci, a sljedeće godine i Svjetsko prvenstvo u Alžiru.

post slika