PRIJEM POVODOM DANA STARIH

01 okt 2013

Povodom Međunarodnog dana starih Opština Tivat i Crveni krst priredili su prigodan prijem za stara lica korisnike programa „Njega starih“. Ovaj program, kao dodatni vid socijalne zaštite, realizuje se već osmu godinu zaredom kao lokalni javni rad a sredstva se obezbjeđuju Budžetom opštine Tivat. U projekat su trenutno uključeni 52 korisnika kojima, šest zaposlenih gerontodomaćica, pružaju tokom posjeta u njihovim domovima različite vidove pomoći i to od pomoći u kući, pomoći u čišćenju stana, spremanju hrane i sl. do plaćanja računa, posjeta ljekaru, šetnje i slično.

U ime Opštine Tivat prisutne je pozdravila Jovanka Laličić i uz čestitke za praznik istakla značajne efekte ovog programa, najavljujući da Opština pored ovog servisa upravo vodi aktivnosti na kreiranju i drugih oblika lokalnih socijalnih servisa. Ispred Crvenog Krsta Tivat prisutnima se obratio sekretar, Duško Božović koji se posebno zahvalio Udruženju žena Tivat na svesrdnoj pomoći u organizaciji prijema kao i učesnicima prigodnog programa iz Muzičke škole Tivat i OŠ Drago Milović.
Prijemu su prisustvovali i predstavnici Zavoda za zapošljavanje Tivat, Doma zdravlja Tivat i Centra za socijalni rad koji su tokom prvih pet godina zajedno sa Opštinom Tivat realizovali ovaj projekat kao državni javni rad.