U Tivtu Sajam sporta 2020 pod motom „Reprezentacija u srcu“

05 mar 2020

Sajam sporta 2020 pod motom „Reprezentacija u srcu“ biće održan u petak, 6.marta od 11 časova, u Sportskom centru „Župa“. U manifestaciji posvećenoj Danu reprezentacija Crne Gore, koju organizuju Ministarstva sporta i mladih i Opština Tivat, učestvovaće više od 150 sportista iz Tivta, Kotora, Cetinja, Herceg Novog i Budve.

„Sportisti i učesnici će predstaviti sportske discipline kojima se bave, prezentovati svoj rad i svoje uspjehe. Manifestacija se organizuje sa ciljem afirmacije sporta i jačanja kulta reprezentacije, uz akcenat na značaj sporta i rezultate crnogorskih sportista“, saopštila je sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja, Darka Ognjanović.

Na sajmu će biti zastupljeni: fudbal, košarka, rukomet, odbojka, šah, boćanje, golf, sportski ples, vodeni i borilački sportovi. Sajam je bio planiran na rivi Pine ali je zbog loših vremenskih prilika izmješten u SC Župa.

U sklopu manifestacije biće organizovan i sportsko-zabavni program, sportska takmičenja i demonstracije borilačkih vještina (aikido, džudo, kik-boks i karate), fudbalske vještine, mečevi u šahu, rukometu i stonom tenisu kao i turnir u basketu po principu 3x3.

Sajam sporta 2020. otvoriće ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac.

Posljednjih godina Tivat intenzivno stvara uslove da sport bude dostupan svima i značajno ulaže u razvoj sportske infrastrukture i sportskog turizma.

post slika