PRIJEM ZA GERONTO DOMAĆICE

29 aug 2019

Predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac i sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović organizovali su prijem za geronto domaćice, povodom odlaska u penziju geronto domaćice Mire Vuksanović.

Uručujući poklon Opštine Tivat, predsjednik Kusovac je istakao da je Vuksanovićeva prva geronto domaćica koju Opština Tivat ispraća u penziju.

„Mira je prva geronto domaćica koju ispraćamo u penziju. Ovo je lijep i svečan povod, i mi danas ovdje imamo ne ispraćaj u penziju već ispraćaj u početak trećeg doba. Taj životni period treba da bude najljepše doba, treba da bude mirno i spokojno, i da čovjek izgradi neke navike koje ranije nije uspijevao“, rekao je predsjednik.

Geronto domaćice su, istakla je sekretarka Ognjanović, servis koji ima utemeljenje u tradiciji Tivta.  

„O vašem radu nismo nikada čuli ništa osim riječi hvale i zahvalnosti. Mnogo ljudi ste dočekali i vodili računa da sve bude po pravilu a da opet postoji senzitivnost koja je veoma bitno u radu sa ljudima u starijem dobu. U ime svih građana Tivta, zahvaljujemo na velikom i humanom radu koji često nije bio uvijek adekvatno nagrađen“, rekla je sekretarka Ognjanović.

Prema riječima Duška Božovića, koordinatora projekta „Pomoć i njega u kući“ i sekretara OO Crveni krst, zadovoljstvo je raditi sa geronto domaćicama.

„Moram da istaknem i da u posljednje vrijeme Opština Tivat na pravi način gleda na sve naše aktivnosti, što ranije nije uvijek bilo tako“, ocijenio je Božović.

Vuksanović se zahvalila na prijemu i poželjela geronto domaćicama još više uspjeha u dalje radu.

Prijem u kabinetu

post slika