SVEČANO URUČENJE POKLONA I BESPLATNIH UDŽBENIKA U PONEDELJAK

30 aug 2019

Simbolični pokloni, koje je pripremio Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat, prvacima tivatskih osnovnih škola biće uručeni prvog dana škole, u ponedeljak 2. septembra. Toga dana predsjednik opštine, dr Siniša Kusovac i sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti mr Dubravka Nikčević  sa saradnicima posjetiće OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima, OŠ „Drago Milović“ - područne škole u Gradiošnici i Donjoj Lastvi, kao i centralnu školu u Tivtu gdje će biti organizovan prijem za prvake.

Ovom prilikom predsjednik opštine obići će i učenike drugog i trećeg razreda i uručiti im udžbenike.

Opština Tivat posredstvom Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti četvrtu godinu za redom pruža podršku učenicima i roditeljima. Prethodne tri godine besplatne udžbenike dobijali su učenici prvog razreda. Ove godine donešena je odluka da se akcijom obuhvate svi učenici prvog ciklusa, odnosno prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole, za što je izdvojeno 24.293,63 eura. Tako je  za školsku 2019/20.godinu obezbijeđeno 195 kompleta za prvi razred, 188 kompleta za drugi i 200 kompleta udžbenika za treći razred.

Besplatne udžbenike za svih devet razreda osnovne škole za učenike pripadnike RE populacije obezbijediće Ministarstvo prosvjete.

Udzbenici

post slika