Prijem za pjesnikinju Maju Perfiljevu

09 sep 2010

Danas je predsjednik opštine Miodrag Kankaraš upriličio prijem za pjesnikinju iz Tivta Maju Perfiljevu povodom izlaska iz štampe njene knjige „Tajanstva“.

 

Gospodin Kankaraš je istakao da Maja Perfiljeva zauzima izuzetno značajno mjesto u kulturi grada, da njena poezija i drugo stvaralaštvo na polju kulture predstavlja trajni, na poseban način zabilježen zapis prije svega o Tivtu, gradu u kojem je rođena i živi, a i o Boki Kotorskoj u cjelini.

Gospodin Kankaraš je s posebnim uvažavanjem čestitao pjesnikinji izlazak nove knjige i poželio joj i dalje uspješan i plodonosan rad. Takođe, Opština Tivat će se potruditi da knjige Gospođe Perfiljeve budu na odgovaraći način dostupne mladima iz naše Opštine, prije svega,  kao svojevrsan udžbenik o ljubavi prema zavičaju, njegovoj ljepoti i inspirartivnosti.

Maja Perfiljeva je zahvalila na prijemu i odnosu poštovanja koje joj se ukazuje od strane Predsjednika Kankaraša kao i drugih kulturnih stvaraoca iz Tivta.Posebno zadovoljstvo predstavlja kad ljudi iz  sredine u kojoj živi i radi s uvažavanjem prate i podržavaju njen rad. Istakla je da svakovrsni napredak Tivta omogućava kvalitetniji život i rad ne samo kulturnih poslenika . Namjera joj je da i dalje radi, nada se izlasku iz štampe i drugih knjiga a potrudiće se da i svoj rodni grad ovjekovječi kroz neku od svojih pjesama.

Tivat, 09. septembar 2010. godine

 

post slika