PRIJEM ZA UČENIKE I RODITELJE – PRIPADNIKE RE POPULACIJE

02 sep 2016

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti opštine Tivat upriličio je prvog dana školske godine (četvrtak, 01. septembar) prijem učenika - pripadnika RE populacije, na kojem su im uručene školske torbe i preostali neophodni školski pribor. Svih 87 učenika koliko ih je ove godine upisano u tivatske osnovne škole, preuzeli su poklon pakete, dok je 6 srednjoškolaca primilo novčanu nagradu u iznosu od po 150 eura za svakog đaka. Prisutne učenike i roditelje pozdravila je predsjednica opština Tivat prof.dr Snežana Matijević, sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević i predsjednik Udruženja „Egipćani“ Džafer Brahimi .


„Opština Tivat sa velikom pažnjom brine o pripadnicima RE populacije, a tome u prilog govori i niz aktivnosti koje iz godine u godinu preduzimamo. Školski pribor i novčana podrška koju smo obezbjedili svojevrstan je podstrek đacima da uče, da se obrazuju, da ne odustaju i da sutra vrijednim radom doprinesu razvoju opštine. Moja vrata su otvorena za svakog od vas i veoma sam voljna da vam pomognem u rješavanju problema koji vas muče“, rekla je predsjednica opštine Snežana Matijević.
„Srećni smo što možemo reći da je briga i pažnja lokalne uprave vidljiva i veća iz godine u godinu. Takodje smo srećni što je ta pažnja učinila da broj djece RE populacije koja se školuju, svake godine bude sve veći“, naglasio je ovom prilikom Brahimi.
Za djecu iz RE populacije kao i korisnike materijalnog obezbjeđenja, udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo prosvjete.
Opština Tivat je u prethodnom periodu sprovela istraživanje sa ciljem da utvrdi koliko je roditelja iz RE populacije zainteresovano da njihova djeca pohađaju vrtić. Istraživanje je ukazalo da postoji dovoljan broj djece, pa je Opština Tivat po prvi put ove godine za njih 22 organizovala besplatan prevoz od kuće do vrtića, uz obezbjeđenu pratnju asistenata u nastavi.

Predsjednica opstine dodjeljuje novcane nagrade

post slika