PRISTIGLO PET PRIJAVA ZA IZDAVAČKU DJELATNOST

28 apr 2020

U prostorijama Opštine Tivat, održana je prva sjednica Komisije za raspodjelu sredstava za izdavačku djelatnost.

Ispravnost dostavljene dokumentacije po osnovu konkursa za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine Tivat opredijeljenih za izdavačku djelatnost za 2020.godinu, razmatrala je komisija u sastavu predsjednica mr Jelena Božović i članice Hana Mirkov i Stanislavka Stevović.

Da podsjetimo, pravo učešća na javni konkurs imale su nevladine organizacije, fizička i pravna lica koja su ispunjavala kriterijume iz Odluke. Pristiglo je pet zahtjeva za sufinansiranje publikacije: NVO “Književna omladina Tivta”, Predrag Šušić, d.o.o. Puzzle, NVU “Maškarada” i Jedriličarski klub “Delfin”. Kriterijumi za vrednovanje projekata su umjetnički kvalitet i značaj za razvoj crnogorske i lokalne kulture, međunarodna afirmacija crnogorske kulture i usklađenost predloženog iznosa sredstava po planiranim aktivnostima projekta. Prioritet za sufinansiranje imaju autori čija je publikacija od značaja za Tivat i Boku Kotorsku.

Komisija će, shodno ispravnosti prijavne dokumentacije koju su razmatrali, sačiniti prijedlog Odluke i isti dostaviti nadležnom organu - Sekretarijatu za kulturu i društvene djelatnosti, koji  će nakon sedam dana od dana dostavljanja prijedloga donijeti konačnu Odluku o sufinansiranju projekata. Opština može sufinansirati projekat najviše do 50 % iznosa ukupnih sredstava potrebnih za njegovu realizaciju.

Ovo je još jedna mogućnost kojom lokalna uprava podstiče izdavaštvo sa posebnim akcentom na kulturu i kulturno naslijeđe Tivta i Boke.

post slika