PRODUCENTI MINAMATE DONIRALI NOVU OPREMU VATROGASCIMA

20 mar 2019

Ekipa filmske produkcije dramskog ostvarenja Minamata čije snimanje je završeno u Tivtu, donirala je novu opremu Službi zaštite i spašavanja Tivat, u znak zahvalnosti za izvanrednu i profesionalnu saradnju tokom snimanja ove filmske drame u kojoj glavnu ulogu tumači holivudska zvijezda Džoni Dep /Johnny Depp/.

„Producenti su ocijenili da se Tivat se pokazao najprije kao izvanredan domaćin, ali i ozbiljna podrška, obezbijedivši sve neophodne administrativne i tehničke uslove za snimanje ali i prijeko potrebnu privatnost. Naš cilj jeste da svi posjetioci, a naročito ovako važni gosti, imaju uslove za nesmetan boravak u Tivtu. Svim članovima ekipe, uključujući i glavnog glumca, Tivat i Crna Gora su se jako dopali i najavili su da će ovdje ponovo doći“, saopštio je predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac.

Pored holivudske zvijezde, u Tivtu su boravili i najpoznatiji japanski glumci Hiro Sanada i Rjo Kase /Ryo Kase/. Sanada je domaćoj publici poznat po TV serijalima Helix, Lost i Extant u kojoj glumi sa Halle Berry, Rjo je publici poznat po ulozi vojnika u ostvarenju u ostvarenju Klinta Istvuda „Pisma sa Ivo Džime“.

Režiseru ostvarenja Endrjuu Levitasu u Tivtu se pridružila supruga, čuvena britanska operska diva, meco sopran Ketrin Dženkins.

Minamata je jedno od posljednjih filmskih ostvarenja snimanih u Bokotorskom zalivu. Izvršna producentska kuća iz Beograda WIP Films posljednjih godina ovdje je organizovala snimanja  velikih filmskih ostvarenja poput „November man“, „Papillion“ i drugih.

„Minamata“ je film o prvom ratnom fotografu novijeg doba, Judžinu Smitu /W. Eugene Smith/ koji nakon II svjetskog rata radeći za časopis Lajf /Life/ otkriva trovanje ljudi iz fabrike Minamata u Japanu.

Snimanje filma završeno je juče u Tivtu.

post slika