PROMOCIJA LOKALNIH PROIZVOĐAČA NA SAJMU U LUŠTICI BAY

20 mar 2019

U saradnji sa Sekretarijatom za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat, kompanija Luštica Development organizuje dvodnevni bazar domaće hrane, poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina, “U susret proljeću”, koji će se tokom vikenda održati u marina naselju u Luštici Bay.

„Kompanija Luštica Development je nastavila tradiciju promovisanja domaćih i autohtonih proizvoda kojima obiluju naš Tivat i Boka kotorska. Nakon uspješno organizovane manifestacije pod nazivom „Sajam jesenjih boja krajem prošle godine“, kompanija Luštica Development prihvatila je našu incijativu da ovog proljeća zajedničkim snagama organizujemo sličnu manifestaciju, ovog puta simbolično slaveći dolazak proljeća. Kao što to radimo od samog osnivanja ovog Sekretarijata, akcenat će biti na promovisanju lokalnih poljoprivrednih proizvođača, tako da će oko 20-tak prijavljenih učesnika, uz Instititut zdrave organske hrane i kompaniju Agrovita iz Podgorice, imati priliku da tokom dvodnevne manifestacije promovišu svoje proizvode i usluge“, saopštio je sekretar za turizam i preduzetništvo Petar Vujović.

Drugog dana manifestacije planirane su edukativne radionice u oblasti organske poljoprivrede.

„Posebnu draž ovoj manifestaciji daće talentovani i preduzetnički orijentisani učenici OŠ “Drago Milović” i SŠ “Mladost” koji će na svojim štandovima prikazati sve ono što su njihove marljive ruke stvorile proteklih mjeseci. Želim da napomenem da Opština Tivat i Sekretarijat za turizam i preduzetništvo posebnu pažnju posvećuju upravo djeci nastojeći da kod njih od malih nogu razviju preduzetnički duh. Treba da znamo da se vrijedonosni sistemi i kultura formiraju tokom ranog djetinjstva, te iz toga razloga osnovno obrazovanje igra važnu ulogu u razvoju preduzetničke kompetencije. Uloga opštine je da, podstičući djecu da od najranijeg uzrasta stvaraju, kod njih razvijamo odgovornost, kreativnost i ono što je najvažnije-samopouzdanje. Opština Tivat i Sekretarijat za turizam i preduzetništvo pozivaju sve zainteresovane da u subotu 23. i nedjelju 24. marta posjete Lušticu Bay i provedu dan uživajući u raznovrsnoj ponudi poljoprivrednih proizvoda ali i brojnim drugim manifestacijama prilagođenih djeci i odraslima - najavio je Vujović.

Među individualnim izlagačima su proizvođači sira, rakije, zimnice, slatkog, meda, sapuna i ljekovitog bilja. Proizvode će ponuditi i proizvođači voća, povrća, domaćeg vina, sokova i ulja.

Sa Jesenjeg sajma

post slika