RADNA POSJETA MINISTARKE MARIJE VUČINOVIĆ OPŠTINI TIVAT I AERODROMU TIVAT

19 mar 2019

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović, tokom radne posjete Opštini Tivat, sastala se sa predsjednikom Opštine Sinišom Kusovcem, rukovodiocem Službe zaštite i spašavanja Zoranom Barbićem, direktorom Komunalnog preduzeća Vladom Đukićem, kao i predsjednicom Komisije za elementarne nepogode opštine Radmilom Kilibardom.

Sagovornici su upoznali ministarku Vučinović sa svojim nadležnostima, kao i stanjem na teritoriji opštine, stavljajući akcenat na preventivne mjere koje opštinske službe preduzimaju kod pojave elementranih nepogoda.

Predsjednik Opštine Siniša Kusovac je izjavio da se iz lokalnog kapitalnog budžeta, opredjeljuju sredstva za realizaciju preventivnih mjera, koje u krajnjem, rezultiraju smanjenjem rizika od potencijalnog nanošenja većih šteta, kao posljedica savjesnog rada opštinskih službi.

Ministarka je izjavila da iz opštine Tivat pristiže veoma mali broj zahtjeva za nadokanadu štete, što je donekle i zasluga opštinskih službi, konstatujući da opština Tivat može biti primjer ostalim opštinama u dijelu smanjenja rizika od nastanka elementarnih nepogoda.

Tokom radne posjete, ministarka Vučinović  je obišla Aerodrom Tivat, gdje se sastala sa direktorom Radovanom Marićem, savjetnikom izršnog direktora Aerodroma Crne Gore Draganom Radulovićem, kao i zamjenicom direktora Aerodroma Tivat Sanjom Mičić.

Direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić je kazao da u predstojećoj sezoni to preduzeće planira da opsluži preko 1,3 miliona putnika i nekoliko hiljada vazduhoplova različitih kategorija, dodajući da će  da će se, uz neophodne intervencije na manevarskim površinama i novim Terminalom 2, podići sigurnost vazdušnog saobraćaja na viši nivo i u relativno kratkom periodu dočekati i dvomilioniti putnik.  

Vučinović je izrazila zadovoljstvo rezultatima koji se očekuju tokom predstojeće turističke sezone, kao i svim naporima i aktivnostima koje je, u tom cilju, preduzeo kompletan menadžment Aerodroma Crne Gore.

post slika